Напредна колаборација

Највећа предност коју ТАЈПО-3 пружа је подршка за неограничен број корисника који могу приступити позадинској апликацији. Ти корисници могу бити подељени у корисничке групе. На основу тога којој корисничкој групи припадају одређују се и права и привилегије које корисник има у позадинској апликацији.

Корисници

Корисници се генерално могу поделити на едиторе, лекторе и администраторе.

Улога едитора је да креирају и уносе садржај кроз позадинску апликацију. Оно што они унесу се најчешће не види истог тренутка на јавном делу сајта, већ је потребно да лектори прегледају садржај пре објављивања.

Улога лектора је да прегледа унесен садржај. Лектор може садржај објавити после евентуалних ситних измена, може садржај вратити едитору на исправку уз пропратне коментаре, или може садржај у потпуности одбацити.

Улога администратора је да одржавају систем, да креирају кориснике и корисничке групе, да редовно праве резервне копије сајта, и да решавају разне друге проблеме. Администратори по правилу имају неограничен приступ систему.

Радне површине

У случају да едитори немају права да објављују садржај на јавном делу сајта, већ само да га уносе у позадинску апликацију њима треба бити омогућено да провере како би тај садржај изгледао на јавном делу сајта у случају да је објављен. Исто важи и за лекторе. За ту потребу се користе радне површине.

Радне површине представљају различите приватне верзије сајта. Те верзије су доступне само корисницима позадинске апликације који имају дозволу за преглед дотичне верзије. Можемо слободно рећи да је овиме покривен и приступ визивиг (WYSIWYG - оно што видиш то и добијаш), као и ШББКББ (шта би било кад би било).

Могуће је дефинисати неограничен број радних површина. Корисници позадинске апликације могу бити ограничени на промену само одређених радних површина.