Модул Кориснички алати/Центар задатака

ТАЈПО3 у овом модулу пружа различите функције које помажу у управљању садржаја приликом рада, и које такође могу омогућити приступ одређеним акцијама и садржају у оквиру дефинисаног тока посла. Ту су и остале важне функције које служе за упрошћавање и дефинисање радних задатака у некој одређеној области система.

У навигационој области приказане су функције Центра задатка (слика 32).

Слика 32. Модул Кориснички алати -Центар задатака

 

Брзе белешке

Ова функција обезбеђује корисницима позадинске аплокације одређену количину меморије за личне коментаре, записе, и остале врсте текста, које ће служити као подсетник. Ови уноси нису видљиви другим корисницима осим администраторима.

Слика 33. Модул Центар задатака - Брзе белешке

 

Недавно измењене стране

Ова функција приказује све стране које су биле измењене од стране корисника, као линкове у навигационој области (слика 34). Листа се отвара кликом на 'Recent Pages' опцију и сортирана је по датумима измене. Ово је корисно уколико желите да се подсетите начињених корака у ранијим сесијама.

Слика 34. Модул Центар задатака - Недавно измењене стране

Поруке

Ова функција пружа једноставан систем за размену порука на нивоу пројекта. Едитори могу користити ову функцију за слање и примање интерних порука како ка/од других едитора тако и ка/од целих корисничких група.

У падајућем менију могућ је одабир приказа 'Прикупљених порука' (слика 35) и 'Послатих порука' (слика 36). Примљене поруке се могу користити и за слање одговора.

Слика 35. Модул Центар задатака - Поруке (пријемно сандуче)
Слика 36. Модул Центар задатака - Поруке (послато)