Мултијезичност

У ТАЈПО-3 Це-Ем-Ес-у је омогућен рад са више језика у једном стаблу. Уколико је шаблон стране припремљен за приказ, биће обезбеђене и различите верзије језика.

Опције за превођење се појављују у модулу Веб>Страна избором опције 'Језици' из падајућег менија (слика 102). Потребно је одабрати језик за који се жели додати превод и након тога су све верзије различитих превода видљиве (слика 103).

 

Слика 102. Избор језика за превод

Могуће је у превод убацити нови садржај (дугме 1 на слици 103) или ископирати постојећи садржај стране (дугме 2 на слици 103).

Слика 103. Преглед више превода исте стране

Преводи на више језика се такође могу одрадити и у модулу Веб>Листа. Потребно је одабрати опцију 'Преглед локализације' која се налази на дну стране (слика 104). Кликом на одговарајућу језик отвара са приказ за превод на исти.

Слика 104. Приказ локализација

Ипак модул Веб>Инфо одабиром опције 'Преглед локализације' из падајућег менија, нуди најбољи преглед превода дуж целог стабла страна и свих његових грана (слика 105). Могуће је изменити постојећи превод стране као и информације о страни (област 1 на слици), а доступна је и могуће забране приказа стране и садржаја уколико не постоји одговарајући превод (2 на слици 105).

Слика 105. Преглод локализациеј у модули Инфо