Пречице

После одређеног времена рада у ТАЈПО-3 Це-Ем-Ес-у, долази се до закључка да је потребно одређене ствари мењати чешће од неких других, као што су на пример стране за приказ вести. Да би те ствари биле лакше доступне користе се пречице, тако да се тим странама може брзо приступити одмах након пријављивања на систем.

Кориснички алати | Центар задатака: Недавно измењене стране

Уколико је потребно приступити странама које су измењене у скоријој прошлости, потребно је из Кориснички алати>Центар задатака модула одабрати опцију 'Недавно коришћене' стране и приказаће се листа жељених страна. Једноставним кликом на жељену страну отвара се садржај исте (слика 95).

Слика 95. Пречице - Стране измењене у скоријој прошлости

Пречице у Заглављу

Постоји могућност креирања сопствених пречица за одређене стране. Ова опција је омогућена администраторима кроз основна подешавања корискичког профила. За едиторе, потребно је да администратор додели дозволе кроз ТС конфигурацију, како би оквир за приказ пречица постојао.

У модулу Веб>Страна у току прегледа одређене стране могуће је креирати пречицу ка тој страни. Кликом на означену иконицу на слици 96 страна ће бити додата у пречице у заглављу.

Слика 96. Креирање пречице ка страни

Након креирања пречице исту је могуће користити кликом на иконицу [1] означену на слици 97. Могуће је приступити страни [2], приступити њеној измени [3] или обрисати страну [4].

Слика 97. Пречице у заглављу