Proširenja

TAJPO-3 je veoma modularan, i kao takav se može proširiti sa jednom od hiljada dostupnih besplatnih proširenja (extension na engleskom). Svaka od tih proširenja može dodavati nove module, rekorde, tipove prikaza itd.

Sledi pregled najpopularnijih TAJPO-3 proširenja:

Vesti

Proširenje tt_news je najpopularnije proširenje TAJPO-3 sistema. Služi za unos vesti. Unešene vesti se mogu koristiti za generisanje raznih tipova prikaza: liste svih vesti, arhive vesti, liste poslednjih vesti, pregled pojedinačne vesti, Ar-Es-Es izvor (RSS), lista vesti iz određenih kategorija, lista kategorija vesti itd. Svaka vest može sadržati proizvoljan tekst, kao i listu pridruženih slika, dokumenata, drugih vesti i strana. Fleksibilnost ovog proširenja je izvrsna što je čini proširenjem koje je najviše puta preuzeto sa TER-a (TER).

Napredni šabloni

TAJPO-3 podrazumevano ima tačno određen broj kolona u koje se sadržaj može smestiti. Proširenje templavoila omogućava korišćenje naprednih šablona za unos sadržaja. Povećana fleksibilnost se postiže mogućnošću ugnježdavanje elemenata na jednoj strani. Elementi se više ne moraju smeštati u tačno određen broj kolona, već se mogu smestiti u okviru drugih elemenata. Time se praktično postiže neograničen broj kombinacija za unos sadržaja.

Forum

Proširenje mm_forum dodaje mogućnost ubacivanja foruma na veb sajt. Ovo proširenje sadrži sledeće dodatke koje možete iskoristiti na javnom delu sajta:

  • diskusioni panel
  • registracija korisnika
  • privatne poruke između korisnika
  • pretraga foruma
  • detalji korisnika
  • pregled informacija o forumu i korisnicima

Dodatno, ovo proširenje dodaje i jedan modul u pozadinskoj aplikaciji koji se koristi za administraciju celokupnog foruma.

Knjiga utisaka

Proširenje ve_guestbook je najpopularnije proširenje za prikaz knjige utisaka. Ovo proširenje sadrži sledeće dodatke koje možete iskoristiti na javnom delu sajta:

  • lista komentara
  • forma za unos komentara
  • prikaz poslednjih komentara

Dodatno, ovo proširenje podržava rad sa proširenjem tt_news za vesti omogućavajući postavljanje komentara za pojedinačne vesti.

Blog

Proširenja ve_guestbook i tt_news već pružaju dovoljnu podršku za implementaciju bloga. Proširenje timtab omogućava još lakše postavljanje bloga na veb sajt.

Pametne putanje ka stranama

Proširenje realurl dodaje konverziju putanja sa mnogo brojčanih parametara tipa

index.php?id=81&tx_ttnews[tt_news]=3&cHash=5119238a53

u putanje koje su lakše za pamćenje tipa

blog/tajpo-3-sajt-objavljen.html 

Još jedna bitna prednost koju donosi ovo proširenje je optimizacija za Internet pretraživače (Gugl, Jahu i ostali) simuliranjem tzv. statičkih putanja.

Registracija korisnika

Proširenje sr_feuser_register omogućava posetiocima vašeg sajta da se samostalno registruju kako bi pristupili zaštićenim delovima sajta. Često se koristi uz forum, internet prodavnicu, infodopis ili bilo koju proširenje koje zahteva da se korisnici prijave na sajt.

Internet prodavnica

Proširenje tt_products je fleksibilna Internet prodavnica za veb sajt. Omogućava lako povezivanje sa raznim procesorima Internet plaćanja (može se dodati podrška za bilo koji procesor plaćanja). Omogućava fleksibilne proračune za troškove plaćanja (na osnovu zemlje, težine, vrste usluge). Proizvodi mogu biti kako fizički tako i elektronski (naplata preuzimanja slika, pesama, filmova, knjiga).

Infodopis

Proširenje tcdirectmail omogućava slanje infodopisa prijavljenim korisnicma. Proširenje je veoma fleksibilno, omogućava slanje elektronskih poruka u HTML formatu ili kao čist tekst, sadržaj poruka može biti različit u zavisnosti od grupe kojoj korisnik pripada. Slanje poruka se vrši u pozadinskom procesu na veb serveru, a u potpunosti  se konfiguriše iz novog modula u pozadinskoj aplikaciji.

Galerije slika

Proširenja rgsmoothgallery, goof_fotoboek, wt_gallery i druge omogućuju prikaz galerija slika na vašem sajtu. Izbor kvalitetnih proširenja za prikaz galerija je velik. Proširenja se razlikuju u opcijama koje dodaju pozadinskoj aplikaciji, kao i u načinu prikaza na javnom delu sajta, te je stoga za svaki veb sajt potrebno napraviti procenu koja proširenja će se najbolje uklapati u funkcionalne zahteve.

Pored ovih proširenja, potpuno besplatno je dostupno još par hiljada proširenja iz TER-a (TER).