Izmena korišćenjem klipboarda

Često je potrebno izmeniti nekoliko strana ili nekoliko elemenata sadržaja sajta u istom radnom procesu. U tom slučaju se koristi klipbord koji prikazuje sadržaj bafera i pruža veliki broj opcija za izmenu.

Klipbord se aktivira odabirom opcije 'Prikaži klipbord' na dnu strane u Veb>Lista modulu slika 92.

Slika 92. Klipbord

Prvi bafer (oblast 1 na slici 92) može primati samo jedan rekord istovremeno, dok klipbord 1-3 (oblast 2 na slici 92) dozvoljava uključivanje više strana ili elemenata sadržaja.

Kada je neki klipbord aktivan (aktivira se klikom na njega), u modulu Lista u oblasti za prikaz detalja pojavljuju se dodatne ikonice i mogućnost selektovanja više elemenata (oblast 1 na slici 93).

Korišćenjem jedne od novonastalih ikonica (2 na slici 93) omogućuje se kopiranje celokupnog sadržaja klipborda ispod željenog elementa ili unutar željene strane.

Prvi padajući meni (3 na slici 93) pruža izbor opcija za pomeranje i kopiranje elemenata koji se nalaze u baferu odabranog klipborda. Drugi padajući meni (4 na slici 93) pruža opcije za izviz, izmenu i brisanje elemenata. Bilo koji element je moguće izbaciti iz bafera klipborda klikom na ikonicu ''IKS'' pored odgovarajućeg elementa (5 na slici 93).

Iste opcije su dostupne ukoliko su u baferu klipborda smeštene strane umesto elemenata sadržaja.

Slika 93. Klipbord -Opcije izmene