Проширења

ТАЈПО-3 је веома модуларан, и као такав се може проширити са једном од хиљада доступних бесплатних проширења (extension на енглеском). Свака од тих проширења може додавати нове модуле, рекорде, типове приказа итд.

Следи преглед најпопуларнијих ТАЈПО-3 проширења:

Вести

Проширење tt_news је најпопуларније проширење ТАЈПО-3 система. Служи за унос вести. Унешене вести се могу користити за генерисање разних типова приказа: листе свих вести, архиве вести, листе последњих вести, преглед појединачне вести, Ар-Ес-Ес извор (RSS), листа вести из одређених категорија, листа категорија вести итд. Свака вест може садржати произвољан текст, као и листу придружених слика, докумената, других вести и страна. Флексибилност овог проширења је изврсна што је чини проширењем које је највише пута преузето са ТЕР-а (TER).

Напредни шаблони

ТАЈПО-3 подразумевано има тачно одређен број колона у које се садржај може сместити. Проширење templavoila омогућава коришћење напредних шаблона за унос садржаја. Повећана флексибилност се постиже могућношћу угњеждавање елемената на једној страни. Елементи се више не морају смештати у тачно одређен број колона, већ се могу сместити у оквиру других елемената. Тиме се практично постиже неограничен број комбинација за унос садржаја.

Форум

Проширење mm_forum додаје могућност убацивања форума на веб сајт. Ово проширење садржи следеће додатке које можете искористити на јавном делу сајта:

  • дискусиони панел
  • регистрација корисника
  • приватне поруке између корисника
  • претрага форума
  • детаљи корисника
  • преглед информација о форуму и корисницима

Додатно, ово проширење додаје и један модул у позадинској апликацији који се користи за администрацију целокупног форума.

Књига утисака

Проширење ve_guestbook је најпопуларније проширење за приказ књиге утисака. Ово проширење садржи следеће додатке које можете искористити на јавном делу сајта:

  • листа коментара
  • форма за унос коментара
  • приказ последњих коментара

Додатно, ово проширење подржава рад са проширењем tt_news за вести омогућавајући постављање коментара за појединачне вести.

Блог

Проширења ve_guestbook и tt_news већ пружају довољну подршку за имплементацију блога. Проширење timtab омогућава још лакше постављање блога на веб сајт.

Паметне путање ка странама

Проширење realurl додаје конверзију путања са много бројчаних параметара типа

index.php?id=81&tx_ttnews[tt_news]=3&cHash=5119238a53

у путање које су лакше за памћење типа

blog/tajpo-3-sajt-objavljen.html 

Још једна битна предност коју доноси ово проширење је оптимизација за Интернет претраживаче (Гугл, Јаху и остали) симулирањем тзв. статичких путања.

Регистрација корисника

Проширење sr_feuser_register омогућава посетиоцима вашег сајта да се самостално региструју како би приступили заштићеним деловима сајта. Често се користи уз форум, интернет продавницу, инфодопис или било коју проширење које захтева да се корисници пријаве на сајт.

Интернет продавница

Проширење tt_products је флексибилна Интернет продавница за веб сајт. Омогућава лако повезивање са разним процесорима Интернет плаћања (може се додати подршка за било који процесор плаћања). Омогућава флексибилне прорачуне за трошкове плаћања (на основу земље, тежине, врсте услуге). Производи могу бити како физички тако и електронски (наплата преузимања слика, песама, филмова, књига).

Инфодопис

Проширење tcdirectmail омогућава слање инфодописа пријављеним корисницма. Проширење је веома флексибилно, омогућава слање електронских порука у ХТМЛ формату или као чист текст, садржај порука може бити различит у зависности од групе којој корисник припада. Слање порука се врши у позадинском процесу на веб серверу, а у потпуности  се конфигурише из новог модула у позадинској апликацији.

Галерије слика

Проширења rgsmoothgallery, goof_fotoboek, wt_gallery и друге омогућују приказ галерија слика на вашем сајту. Избор квалитетних проширења за приказ галерија је велик. Проширења се разликују у опцијама које додају позадинској апликацији, као и у начину приказа на јавном делу сајта, те је стога за сваки веб сајт потребно направити процену која проширења ће се најбоље уклапати у функционалне захтеве.

Поред ових проширења, потпуно бесплатно је доступно још пар хиљада проширења из ТЕР-а (TER).