Измена коришћењем клипбоарда

Често је потребно изменити неколико страна или неколико елемената садржаја сајта у истом радном процесу. У том случају се користи клипборд који приказује садржај бафера и пружа велики број опција за измену.

Клипборд се активира одабиром опције 'Прикажи клипборд' на дну стране у Веб>Листа модулу слика 92.

Слика 92. Клипборд

Први бафер (област 1 на слици 92) може примати само један рекорд истовремено, док клипборд 1-3 (област 2 на слици 92) дозвољава укључивање више страна или елемената садржаја.

Када је неки клипборд активан (активира се кликом на њега), у модулу Листа у области за приказ детаља појављују се додатне иконице и могућност селектовања више елемената (област 1 на слици 93).

Коришћењем једне од новонасталих иконица (2 на слици 93) омогућује се копирање целокупног садржаја клипборда испод жељеног елемента или унутар жељене стране.

Први падајући мени (3 на слици 93) пружа избор опција за померање и копирање елемената који се налазе у баферу одабраног клипборда. Други падајући мени (4 на слици 93) пружа опције за извиз, измену и брисање елемената. Било који елемент је могуће избацити из бафера клипборда кликом на иконицу ''ИКС'' поред одговарајућег елемента (5 на слици 93).

Исте опције су доступне уколико су у баферу клипборда смештене стране уместо елемената садржаја.

Слика 93. Клипборд -Опције измене